Humanitarno socijalni program

Opis: Pružanje humanitarne pomoći je statusni cilj Organizacije. Pomoći i ublažiti ljudsku patnju posebno u izvanrednim situacijama elementarnih nepogoda i u oružanim sukobima, te sudjelovanje u mjerama zbrinjavanja, osobito izbjeglica i raseljenih osoba. U mirnodopskoj situaciji program je usmjeren na ugrožene grupe stanovništva: starije od 65 godina,

kronično bolesne, osobe sa posebnim potrebama i rizične grupe (samohrane majke, zlostavljene žene, djeca, nezaposleni) čiji prihod ne prelazi razinu nacionalnog praga siromaštva. Program je reguliran Zakonom o humanitarnoj pomoći. Rješenjem Ministarstva socijalne politike i mladih Gradskom društvu Crvenog križa Poreč dana je suglasnost za stalno...

pročitaj više

UČESTALA PITANJA:

Da li mogu donirati odjeću i obuću u Crveni križ ? Kada ? Na koji način ?

Vrijeme doniranja je u uredovno radno vrijeme od 7 – 15 sati, Partizanska 7a prostor GDCK Poreč. Zatvoreno je samo ukoliko smo trenutno na terenu ili na predavanju u školi, međutim većinom je netko u prostoru. Naš broj je 431 – 013, provjerite prije dolaska.

S obzirom na veliki interes ali i znatan broj neupotrebljivih donacija, evo nekoliko preporuka za doniranja odjeće i obuće?

Odjeća i obuća se donira zbog ljudske potrebe pomoći drugima ne donira se zbog sezonskog čišćenja ormara ili zbog nedostatka mjesta u kući, donira se isključivo odjeća i obuća koja je u nosivom stanju, ne donira se odjeća i obuća koja je rasparana ili znatno oštećena, donira se isključivo oprana odjeća i obuća, preporuka je donirati sezonsku odjeću i obuću, odnosno ono što se može odmah koristiti, preporuka je donirati odjeću i obuću za svakodnevnu upotrebu, nikako npr. štikle i večernje haljine, najmanje donirano a najviše potrebno su: trenerke i tenisice , prilikom doniranja odvojite odjeću i obuću, rabljenu odjeću i obuću ne ostavljajte ispred vrata, niti vikendom, jer tada odjeća i obuća nisu za upotrebu ( kiša, odjeća bude razbacana…), donirajte jer ŽELITE, nikako jer MORATE, jer nama je u interesu pomoći ljudima u potrebi , a ne slati odjeću i obuću na reciklažu. Neka bude i Vama!

Tko može dobiti pomoć u doniranoj odjeći, obući, namještaju…?

Prema Odluci Odbora GDCK Poreč br. 106/1 – 2013. pomoć mogu dobiti građani u potrebi koji se jave osobno u GDCK Poreč te ispune upit. Nakon pripreme potrebnog, korisnik će biti obaviješten o načinu i vremenu preuzimanja. Isti korisnici imaju pravo predati upit 4 puta godišnje ( prema godišnjem dobu ) i isto toliko puta dobiti rabljenu odjeću i obuću.

Što je interventni paket i tko može dobiti pomoć u interventnom paketu hrane i higijenskih potrepština?

Interventni paket je takva vrsta pomoći koja služi kao brza i učinkovita pomoć ljudima u potrebi, a sadrži namirnice i higijenske potrepštine koje trenutno GDCK Poreč ima na zalihi. Obitelj ili osoba u potrebi ima pravo na interventni paket do četiri puta godišnje i to u maksimalnom iznosu do 200,00 kuna po paketu. Gradsko društvo Crvenog križa Poreč dijeliti će potrebitim korisnicima interventne pakete, i to: prema ispunjenoj Potvrdi o potrebi za humanitarnom pomoći radno nesposobnim osobama, trenutno nezaposlenim osobama, osobama u lošem imovinskom stanju ( prema uputi i prijedlogu socijalnih radnika, patronaže, Grada Poreča i Općina, udruga , ustanova , organizacija ) prema ispunjenom Individualnom zahtjevu za humanitarnom pomoći GDCK Poreč ( osobni podaci, kratki opis situacije, zdravstveni status, vlastoručni potpis ) prema socijalnim uvjetima iz Zaključka Gradonačelnika Grada Poreča ( ur.br. 2167/01-09/01-14-2 , KLASA : 550-01/14-01/14 od 21. siječnja 2014. )

Tko je korisnik socijalnog programa Pomoć u kući?

Korisnici socijalnog programa jesu osobe sa prebivalištem na području cijele Poreštine, koji su i korisnici Centra za socijalnu skrb Grada Poreča, većinom osobe starije od 65. godina, imaju minimalne naknade prema socijalnim uvjetima iz Zaključka Gradonačelnika Grada Poreča ( ur.br. 2167/01-09/01-14-2 ,KLASA : 550-01/14-01/14 od 21. siječnja 2014. ), te su prošli Socijalnu anamnezu za utvrđivanje potrebe za pomoći u kući.

NOVOSTI

STUPITE U KONTAKT

POŠALJI
crveni križPoreč

GDCK Poreč

Partizanska 7/a

52440 Poreč

Kontakt:

Tel: 052/452-248

Fax: 052/431-013

hck.gdck.porec@pu.t-com.hr